Jamaica jerk kip

    Jamaica jerk kip

    2keer bewaard
    1uur15min


    397 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Jamaicaans geinspireerde kip door het pittige mengsel van kruiden, azijn en chilis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ kleine ui, gehakt
    • 3 eetl donkerbruine basterdsuiker
    • 4 eetl sojasaus
    • 4 eetl rode wijnazijn
    • klein handjevol gehakt verse tijm
    • 1 theel sesamolie
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • ½ theel gemalen piment
    • 1 habanero chili, gesneden
    • 4 kipfilets, ontveld, ontbot en in repen gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de grill in de oven voor.
    2. Doe de ui, bruine suiker, sojasaus, azijn, tijm, sesam olie, knoflook, piment en habanero in een foodprocessor of blender. Pureer tot een glad mengsel. Plaats de kip in een afsluitbaar plastic zakje (ziplock) met ¾ van het mengsel. Druk zo veel mogelijk lucht eruit en sluit af. Laat minstans 1 uur in de koelkast marineren.
    3. Haal de kip uit de plastic zak en gooi de marinade weg. Grill de kip 10 tot 15 minuten en draai hem een keer om zodat hij overal even gaar wordt. Verhit de rest van de saus in een pannetje en giet dit voor het opdienen over de kip.

    Tip:

    Als je geen habaneros kunt vinden, gebruik dan Madame Jeanet – smaakt hetzelfde en is even heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren