Coxinhas (Braziliaanse kip kroketjes)

    Coxinhas (Braziliaanse kip kroketjes)

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een populaire snack in Brazilië, een soort kroket met kip. Lekker als hapje op een feestje en kinderen zijn er ook dol op! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 

    • Voor de vulling
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 kleine kipfilets, gekookt en in draadjes getrokken
    • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • fijngesneden groene olijven, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • Voor het deeg
    • 475 ml kippenbouillon
    • 30 gr boter
    • 250 gr bloem
    • zout naar smaak
    • Om te paneren
    • 2 eieren, losgeklopt
    • bloem
    • paneermeel/broodkruim
    • olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Voor de vulling: verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de gekookte, in draadjes getrokken kip toe, samen met de olijven en peterselie. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en zet apart.
    2. Voor het deeg: verhit de bouillon en boter in een grote pan op medium vuur en voeg zout toe naar smaak. Zodra het zachtjes kookt voeg je alle bloem toe en roer goed door tot zich een deeg vormt. Blijf stevig roeren tot het een glad mengsel is en niet meer aan de bodem van de pan blijft plakken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Zodra het koel genoeg is, kneed je het deeg op een met olie ingevet oppervlak tot het glad is, in 2-3 minuten.
    4. Neem een deel van het deeg en rol hier balletjes van ter grootte van een golfbal. Steek een geoliede vinger in het midden van het balletje en druk de randjes aan om een kommetje te maken van het deeg. Vul met twee theelepels kipvulling en vouw de bovenste randjes samen, druk dicht en rol tot een druppelvorm. Zet opzij en bedek met een vochtige theedoek; herhaal dan met het resterende deeg.
    5. Zet drie kommetjes neer in deze volgorde: bloem, losgeklopte eieren, paneermeel. Rol elke kroket eerst in bloem, dan door het ei en bedek dan met paneermeel.
    6. Verhit olie in een (frituur)pan. Frituur de kroketten in gedeelten in 7-10 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken.

    Video

    Coxinhas
    Coxinhas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren