Pastel imposible (chocoflan)

    Pastel imposible (chocoflan)

    2keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze magische taart lijkt onmogelijk, doordat de chocolade cakelaag naar boven verplaatst en de flan naar beneden tijdens het bakken. Het resultaat is prachtig en ontzettend lekker om te eten. Deze cake wordt ook wel chocoflan, pastel imposible of impossible cake genoemd. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de cake
    • 150 gr boter, zacht
    • 190 gr suiker
    • 1 ei
    • 2 eetlepels sterke koffie
    • 200 gr bloem
    • 6 eetlepel cacaopoeder
    • 1 theelepel baksoda (baking soda)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 230 ml volle melk
    • Voor de flan / creme caramel
    • 4 eetlepels dulce de leche karamelsaus, gesmolten (zie voetnoot)
    • 600 ml koffiemelk (ge­ë­va­po­reer­de melk)
    • 1 blikje (387 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een kransvorm van 23 cm in en bestuif met bloem. Neem een braadslee waar de vorm in past en vul deze met water zodat het tot 1/3 van de vorm komt. Zet de braadslee met water in de oven tijdens het voorverwarmen.
    2. Voor de karamellaag:

    3. Verwarm de dulce de leche in een magnetron of pannetje tot het schenkbaar is. Schenk voorzichtig over de bodem van de vorm, waarbij de hele bodem wordt bedekt (zie voetnoot voor een andere methode).
    4. Voor het cakebeslag:

    5. Klop de boter met een mixer in een kom. Voeg de suiker toe en mix tot een licht en luchtig mengsel. Voeg ei en koffie toe en mix tot het romig is.
    6. Zeef in een andere kom bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder samen. Voeg afwisselend meel en melk toe aan het botermengsel, tot de ingrediënten goed zijn gemengds. Zet opzij.
    7. Voor de flan:

    8. Om de flan (of creme caramel) te maken meng je koffiemelk, gecondenseerde melk, eieren en vanille in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad geheel.
    9. Samenstellen en bakken:

    10. Schep het chocolade cakebeslag gelijkmatig over de karamellaag in de vorm. Strijk goed glad met een spatel en zorg ervoor dat er geen gaten zijn tussen het beslag en de vorm.
    11. Schenk voorzichtig door een zeef het roommengsel (flan) over het cakebeslag in de vorm.
    12. Zet de vorm in het waterbad en bak 1 uur in de voorverwarmde oven (maak de oven niet meer open). Tegen het einde van de baktijd zul je zien dat op 'wonderbaarlijke' wijze de flan nu op de bodem van de vorm zit en de chocoladecake bovenop! De cake is klaar als een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    13. Haal uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Haal dan voorzichtig een mes langs de randen van de vorm om de cake los te maken. Leg er een omgekeerd bord op en draai de cake om op het bord. Je kunt nog meer gesmolten dulce de leche erover schenken als je wilt.

    Dulce de leche of suiker

    Er zijn twee methodes om de bodem van je cakevorm te bedekken: dulce de leche karamelsaus, of gekaramelliseerde suiker. Als je dat laatste wilt proberen, gebruik dan een metalen bakvorm en smelt 100 gr suiker op de bodem van de vorm zachtjes op het vuur, of smelt de suiker in een pannetje en schenk het dan in de ingevette en met bloem bestoven vorm.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Pastel imposible
    Pastel imposible

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren