Glutenvrij stokbrood

    Glutenvrij stokbrood

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk knapperig stokbrood zonder gluten; het is mogelijk met dit recept! Geen moeilijk te vinden ingrediënten of moeilijke technieken. Gewoon een eenvoudig recept voor glutenvrij stokbrood! Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 baguettes, of kleine stokbroden

    • 2 eiwitten op kamertemperatuur
    • warm water
    • 475 gr glutenvrij meel
    • 2 theelepel xanthaangom
    • 1 eetlepel suiker
    • ½ eetlepel gedroogde gist
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:4uur5min 

    1. Doe de eiwitten in een maatbeker. Vul aan met warm water tot 445 ml.
    2. Meng meel, xanthaangom, suiker, gist en zout in de kom van een standmixer. Meng op lage snelheid met de 'paddle'. Voeg geleidelijk het ei-watermengsel toe en mix in 3 minuten glad. Dek af met plastic huishoudfolie en laat 2 uur rijzen.
    3. Bestrooi het deeg licht met meel. Weeg 450 gr van het deeg af en leg op een bebloemd werkoppervlak (je kunt de rest van het deeg ook zo verwerken of tot 5 dagen bewaren in de koelkast om later te bakken)
    4. Verdeel de 450 gr deeg in drie delen. Rol elk deel in de vorm van een baguette/stokbrood en knijp de randjes licht tot een puntje. Snij elke baguette kruislings een paar keer in met een nat scherp mes en bestrijk dan met water. Dek af met plasticfolie en laat 40 minuten rijzen.
    5. Verwarm de oven voor op 230°C met een bakplaat of braadslee op het onderste rooster.
    6. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de stokbroden op. Zet in het midden van de oven en schenk dan ongeveer 125 ml water in de braadslee onderin de oven. Doe de deur dicht en bak de stokbroden 25-35 minuten, tot ze goudbruin zijn (tijd is afhankelijk van de grootte van je broden en van je oven). Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

    Video

    Glutenvrij stokbrood
    Glutenvrij stokbrood

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren