Glutenvrij deeg (voor hartige en zoete taart)

    Glutenvrij deeg (voor hartige en zoete taart)

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit niet te mislukken recept voor glutenvrij deeg is geschikt voor zowel hartige als zoete taarten. Bak de taartbodem en vul met je favoriete vulling, of gebruik het dees voor je favoriete recepten voor taarten en gebak.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 (23 cm) taartdeeg

    • 270 gr glutenvrij meel
    • 2 theelepel xanthaangom
    • ½ theelepel zout
    • 115 gr boter, koud en in blokjes
    • 1 ei
    • 160 ml koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng glutenvrij meel, xanthaangom en zout en roer goed door. Voeg boter toe en meng met een deegmenger of vork tot het op broodkruimels lijkt. Roer met een lepel het ei erdoor. Voeg steeds 1 theelepel water toe en blijf roeren tot het deeg vochtig genoeg is en kneed dan tot een bal.
    2. Bestuif een vel bakpapier met glutenvrij meel. Leg de bal deeg erop en leg daar weer een vel bakpapier over. Druk iets aan om een schijf te vormen. Leg 30 minuten in de koelkast.
    3. Haal uit de koelkast en laat 10 minuten op kamertemperatuur staan, dit zorgt ervoor dat je het deeg makkelijker kunt rollen. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Bestrooi licht met meel indien nodig en rol uit tot 5 mm dikte.
    4. Je deeg is nu klaar om gebruikt te worden in je favoriete recept. Om een taartvorm van 23 cm te bekleden leg je het deeg op de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan op de bodem. Snij overtollig deeg weg. Vul en bak volgens de aanwijzingen in het recept. Of, om blind te bakken: bedek het deeg in de taartvorm met bakpapier en vul met droge bonen of rijst. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen en vul zoals gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren