Japanse uiensoep met paddenstoelen

    Japanse uiensoep met paddenstoelen

    9keer bewaard
    1uur


    112 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zachte verse uien-paddestoelensoep. Je kunt makkelijk improviseren; de meeste hoeveelheden kunnen naar smaak aangepast worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • ½ stengel bleekselderij, gehakt
    • 1 kleine ui, gehakt
    • ½ wortel, gehakt
    • 1 knobbeltje gemberwortel, geraspt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 150g verse shiitake, gehakt
    • 75g portabellini, gesneden
    • 3 (500g) pakken runderbouillon
    • handvol verse bieslook, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de selderij, ui, wortel, gember, knoflook en een paar paddenstoelen in een grote (soep)pan. Voeg de runderbouillon toe. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Dek dan af, zet het vuur lager en kook nog 45 minuten langer door.
    2. Doe de resterende paddenstoelen in een andere pan. Zeef de bouillon van de andere pan (als die klaar is met koken) bij de paddenstoelen. Gooi de gezeefde groenten weg.
    3. Dien de soep met de paddenstoelen op in kommetjes en strooi de verse bieslook erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren