Panna cotta met witte chocolade en aardbeien

    Panna cotta met witte chocolade en aardbeien

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze romige witte chocolade panna cotta wordt geserveerd met gestoofde aardbeien. Een heerlijk dessert dat je goed vantevoren kunt maken voor een dineetje!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Panna cotta
    • 170 gr witte chocolade, fijngehakt
    • 475 ml slagroom
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel kokend water
    • 1½ theelepel gelatinepoeder
    • Gestoofde aardbeien
    • 100 gr verse aardbeien, in kwarten
    • 4 eetlepels vers sinaasappelsap
    • 2 theelepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur27min 

    1. Meng witte chocolade, slagroom, 1 eetlepel suiker en vanille extract in een pan op laag vuur. Verwarm en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is, in 5-7 minuten.
    2. Doe het kokende water in een kleine kom. Strooi de gelatinepoeder erover en roer tot het is opgelost. Roer het gelatinemengsel door het chocolademengsel.
    3. Verdeel het witte chocolademengsel over 6 ramekins. Dek af met plastic huishoudfolie en zet ongeveer 4 uur in de koelkast, tot het stevig is.
    4. Meng aardbeien, sinaasappelsap en 2 theelepels suiker in een pan op medium vuur. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat zachtjes sudderen met een deksel op de pan, tot de aardbeien zacht zijn en er een siroop ontstaat, 2-3 minuten. Haal van het vuur, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
    5. Schep wat van de aardbeien bovenop de panna cotta in de ramekins en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren