Romige maissalade

    Romige maissalade

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke zomerse salade voor bij de barbecue of een picknick: verse mais, basilicum, rode paprika, lente-ui en tomaat in een romige dressing van zure room en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels suiker (voor het koken)
    • 6 maiskolven, schoongemaakt (of 450 gr bevroren mais)
    • 2 rijpe pruimtomaten, zonder zaadjes en in blokjes
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 bosje lente-ui, dun gesneden
    • 120 gr zure room
    • 80 ml mayonaise
    • 10 gr verse basilicumblaadjes, in dunne reepjes
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepel ciderazijn
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 7min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur27min 

    1. Vul een kom met ijswater. Roer suiker door een grote pan gevuld met water; breng aan de kook. Voeg mais toe, kook de mais tot het zacht is, ongeveer 2 minuten. Laat uitlekken en leg in het ijswater tot het helemaal koud is. Giet af. Snij de maiskorrels van de kolf af met een scherp mes.
    2. Meng mais, tomaten, rode paprika en lente-ui in een kom. Roer zure room, mayonaise, basilicum, Parmezaanse kaas en ciderazijn samen in een andere kom tot de dressing glad is; breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade. Zet in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen, 8 uur tot een nacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren