Pasta met asperges en doperwten

    Pasta met asperges en doperwten

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Munt en basilicum gecombineerd met groene asperges, doperwten en tagliatelle pasta; een heerlijke zomerse maaltijd! Lekker met gegrilde zalm of zalm van de barbecue en een glas Riesling!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr tagliatelle pasta
    • 450 gr groene asperges, uiteinde verwijderd en in stukjes van 4 cm
    • 150 gr bevroren doperwten
    • 85 gr verse basilicum, fijngehakt
    • 25 gr verse munt, fijngehakt
    • 30 gr verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
    • 120 gr verkruimelde feta kaas
    • 3 lente-uitjes, fijngehakt (optioneel)
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 3/4 theelepel zout, of naar smaak
    • 3/4 theelepel versgemalen zwarte peper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Roer de tagliatelle erdoor, breng weer aan de kook en kook in ongeveer 8 minuten al dente gaar.
    2. Doe ondertussen de asperges en doperwten in een stoommandje en zet deze bovenop de kokende pasta. Stoom de groenten in 6-8 minuten gaar. Verwijder het stoommandje en giet de pasta af.
    3. Meng pasta, asperges, erwten, basilicum, munt, peterselie, feta, lente-ui en olijfolie in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren