Cajuzinho (Braziliaanse pindasnoepjes)

    Cajuzinho (Braziliaanse pindasnoepjes)

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze bonbon wordt vaak gemaakt voor Braziliaanse verjaardagsfeestjes. De naam komt van het Portugese woord voor cashew (caju), omdat het oorspronkelijke recept wordt gemaakt van cashewnoten en het snoepje in de vorm van een cashewnoot wordt gekneed. Modernere versies zoals deze worden gemaakt van pinda's. Dat is goedkoper en makkelijker te krijgen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 35 stuks

    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 40 gr gemalen geroosterde pinda's
    • 1 eetlepel boter
    • suiker, zoveel als nodig
    • 100 gr geroosterde hele pinda's, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng gecondenseerde melk en gemalen pinda's in een steelpan op laag vuur, roer veel door, tot het mengsel dikker wordt en van de randen van de pan wegtrekt.
    2. Haal van het vuur en schep in een met boter ingevette schaal. Laat afkoelen.
    3. Schep er kleine porties uit en rol ze tot balletjes met je handen (met boter ingevet). Rol ze door de suiker en garneer met een halve pinda.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren