Slagroompudding alla mama

    Slagroompudding alla mama

    1keer bewaard
    4uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept heb ik nog van mijn moeder. Ze maakte dit altijd met kerstmis! Ons favoriete toetje.

    kokkinJoke Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 ml ongeklopte slagroom
    • 500 ml melk
    • 10 velletjes gelatine
    • 10 zakjes suiker, of naar smaak
    • eventueel kleurstofje
    • puddingvorm, of schaaltjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Breng de ongeklopte slagroom en melk in een pan aan de kook. Haal van het vuur.
    2. Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
    3. kook een klein beetje water, ongeveer half koffie kopje, en los de gelatine hierin op.
    4. Doe nu de suiker en opgeloste gelatine bij de gekookte melk en slagroom. Blijf roeren.
    5. nu alles laten afkoelen, maar wel elke 5 minuten roeren. Dat ongeveer 1½ uur lang. Voeg nu eventueel wat kleurstof erbij, goed blijven roeren.
    6. Schenk dan voorzichtig in de puddingvorm, of in individuele schaaltjes. In de koelkast zetten tot het goed stijf is (duurt wel een paar uurtjes).
    7. Dan, genieten, en eet smakelijk..

    Tip

    geniet zoals ik deed...(en nog, alleen mama maakt hem niet meer, ze is overleden, gelukkig geniet ik nu ik het zelf kan maken..)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren