Gekookte prei

    Gekookte prei

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder. Lekker ouderwets maar oh zo lekker met aardappel en een lekkere bal gehakt en een goede jus.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo dunne prei
    • klontje roomboter
    • klein scheutje azijn
    • snufje nootmuskaat, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwijder de harde groene bladeren van de prei en snij de prei in ringen van ongeveer een halve centimeter breed.
    2. Was de prei (2x) in ruim koud water.
    3. Doe de prei in de pan en zet op het vuur en breng aan de kook.
    4. Kook ongeveer 20 min en giet de prei dan af.
    5. Doe de afgegoten prei weer terug in de pan samen met een klontje roomboter en een scheutje (voorzichtig daarmee) en zet weer op het vuur , roer dit nu goed door.
    6. Maak het af met wat nootmuskaat en mocht je de azijn niet proeven dan nog een heel klein scheutje erbij doen.
    7. Eet smakelijk.

    Tip

    Dit recept is voor 4 personen. Door de azijn gaat de prei een beetje zoet smaken. De groene bladeren blijven hard, die dus niet gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 31 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties