Japanse dipsaus

    Japanse dipsaus

    1keer bewaard
    7min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditionele Japanse dipsaus voor garnalen of groenten tempura. Serveer in kleine kommetjes met geraspte verse gember en mooli (rettich) en wasabi om door de saus te mengen. Je kunt al deze gerechten in Japanse of Aziatische winkels vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225ml water
    • 1 eetl dashi korrels
    • 4 eetl mirin (Japanse zoete wijn)
    • 2 eetl sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Breng water aan de kook in een pannetje. Roer de dashi erdoor en kook 2 minuten. Neem van het vuur en roer vervolgens de mirin en sojasaus erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren