Perziken met burrata, basilicum en frambozen-balsamicosiroop

    Perziken met burrata, basilicum en frambozen-balsamicosiroop

    1keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Burrata kaas met perziken, basilicum en een siroop van frambozen-balsamico is een heerlijke combinatie en een indrukwekkend voorgerecht voor een zomers dineetje. Je kunt gewone balsamicoazijn gebruiken, maar ik vind de versie met frambozen een lekkere intense zoetzure smaak geven aan het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bol burrata, op kamertemperatuur
    • 1 perzik, in plakjes
    • 1 eetlepel dungesneden basilicumblaadjes
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 3 eetlepels frambozen balsamico azijn
    • grof zeezout (vlokken)
    • versgemalen zwarte peper, optioneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Breek voorzichtig de bal burrata open zodat het zachte gedeelte naar buiten komt en leg het in het midden van een schaal. Leg de plakjes perzik rondom en over de burrata. Bestrooi met basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie.
    2. Breng de frambozen balsamico azijn aan de kook in een kleine steelpan; zet het vuur middellaag en laat de azijn inkoken tot een dikke siroop in ongeveer 5 minuten. Schep de siroop over de perzik en kaas; breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren