Braziliaanse romige maiscake (Bolo de fubá cremoso)

    Braziliaanse romige maiscake (Bolo de fubá cremoso)

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een maiscake gemaakt met maismeel en kokos, gemaakt in de blender. Je bakt het als plaatkoek en je kunt ze dan in vierkantjes of rechthoeken snijden. Een heerlijke traktatie uit Brazilië.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 800 ml melk
    • 3 eieren
    • 40 gr boter
    • 400 gr suiker
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 140 gr maismeel
    • 2 eetlepels volkorenmeel
    • 110 gr geraspte kokos
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20x30 cm in.
    2. Mix melk, eieren, boter, suiker en geraspte Parmezaanse kaas in een blender samen in ongeveer 5 minuten.
    3. Voeg maismeel, volkorenmeel en kokos toe en mix tot een glad beslag.
    4. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren