Fanouropita (Griekse cake met rozijnen, walnoten en olijfolie)

    Fanouropita (Griekse cake met rozijnen, walnoten en olijfolie)

    1keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is genoemd naar de heilige Fanourios. Er wordt gezegd dat als je iets kwijt bent, je deze cake moet maken en dan zal sint Fanourios je helpen het weer te vinden. De cake is heerlijk! Door de olijfolie blijft de cake dagenlang goed.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 ml olijfolie
    • 350 ml versgeperst sinaasappelsap
    • 2 eetlepels brandy
    • 300 gr suiker
    • 700 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 175 gr rozijnen
    • 150 gr gehakte walnoten
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 2 eetlepels sesamzaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng olie, sinaasappelsap en brandewijn in een grote kom. Voeg suiker toe en roer door. Voeg door een zeef de bloem, baksoda en bakpoeder toe en mix door. Voeg rozijnen, walnoten, kaneel en kruidnagel toe. Mix en schenk het beslag dan in een ingevette ronde cakevorm van 30 cm. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met sesamzaadjes.
    3. Bak 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren