Ceviche met garnalen en coquilles

    Ceviche met garnalen en coquilles

    1keer bewaard
    15min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Ceviche, een citrus-zeevruchtensalade is populair door heel Latijns Amerika. Het kan geserveerd worden met tortillachips als een maaltijd of voorgerecht. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1.75 kilo grote garnalen
    • 500 gr coquilles
    • 6 grote limoenen, uitgeperst
    • 1 grote citroen, uitgeperst
    • 1 kleine rode ui, gehakt
    • 1 komkommer, geschild en gehakt
    • 1 grote tomaat, grof gehakt
    • 1 jalapeño peper, gehakt
    • 1 serranopeper, gehakt
    • 1 bosje koriander
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Schep de garnalen en coquilles in een glazen of aardewerk kom voorzichtig om met de citrussappen. Roer de komkommer, ui, tomaat, pepers, koriander, olijfolie, zout en peper erdoor.
    2. Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast tot de garnalen en coquilles niet meer doorzichtig zijn.

    Info:

    Het zuur van de citroen en limoensappen 'gaart' in feite de zeevruchten. Je kan een andere variatie van vis en zeevruchten gebruiken, zoals zeebaars, octopus, krab, heilbot of tonijn.

    Video

    Ceviche
    Ceviche

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren