Jean's falafel

    Jean's falafel

    11keer bewaard
    32min


    232 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een smakelijke veganistische falafel zonder eieren. Serveer met pita, tzatziki of tahinisaus en met sla en tomaat.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ½ (400g) blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
    • 1 kleine ui, fijn gehakt
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • handjevol koriander, gehakt
    • 1 theel gedroogde peterselie
    • 2 theel komijn
    • 1/8 theel kurkuma
    • ½ theel bakpoeder
    • 100g droge broodkruimels
    • ¾ theel zout
    • ¼ theel grofgemalen zwarte peper
    • 225ml plantaardige olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:32min 

    1. Prak de kikkererwten in een grote kom. Roer de ui, knoflook, koriander, peterselie, komijn, kurkuma, bakpoeder, broodkruim, zout en peper erdoor. Wees niet bang om je handen te gebruiken. Vorm ballen van het mengsel; je moet er ongeveer 18 tot 24 hebben. Voeg, als het mengsel niet goed aan elkaar blijft plakken, een beetje water toe.
    2. Verhit de olie in een frituurpan tot 190 C. Doe de ballen in de hete olie en frituur ze tot ze bruin zijn. Verhit de olie, als je geen frituurpan hebt, in een diepe braadpan op matig hoog vuur. Je moet de temperatuur misschien aanpassen na de eerste falafels en vergeet niet om ze af en toe om te draaien zodat ze aan alle kanten even bruin worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren