Wortel-cranberrymuffins

    Wortel-cranberrymuffins

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Muffins met cranberry's, geraspte wortel, sinaasappelrasp en chiazaadjes. Een gezondere snack, die je zelfs wel als ontbijt zou kunnen eten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 125 gr bloem
    • 120 gr volkorenmeel
    • 1 eetlepel chiazaadjes
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 120 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr bruine basterdsuiker, of naar smaak
    • 50 gr kristalsuiker, of naar smaak
    • 1 ei
    • 1 banaan
    • 225 gr geraspte wortel
    • 1 eetlepel rasp van sinaasappelschil
    • 75 gr gedroogde cranberry's, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een muffinbakblik met papieren vormpjes.
    2. Meng bloem, volkorenmeel, chiazaadjes, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat en gember samen in een grote kom.
    3. Klop boter, bruine suiker en kristalsuiker met een elektrische mixer in een andere grote kom tot het licht en luchtig is. Klop het ei erdoor. Pureer de banaan in het botermengsel tot het goed gemengd is. Schep wortel en sinaasappelrasp door het beslag.
    4. Meng het meelmengsel door het botermengsel, steeds een klein beetje per keer en mix door. Schep de cranberry's door het beslag. Verdeel gelijkmatig over de bakvormpjes, elk voor 3/4 vol.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 20-30 minuten. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze helemaal laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren