Mais-paprikasoep

    Mais-paprikasoep

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zomerse soep met verse mais, geroosterde rode paprika en basilicum. Ik vind harissa olie erg lekker in dit recept, maar dat is optioneel.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 maiskolven
    • 1 geroosterde rode paprika
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 ui, fijngehakt
    • 1 kleine wortel, fijngehakt
    • 1 kleine stengel bleekselderij, fijngehakt
    • verse basilicum naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • harissa olie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Haal de mais van de kolven af en bewaar een half kopje apart. Snij de paprika en zet opzij
    2. Bak de ui in de olie glazig. Voeg de wortel en selderij toe en roerbak 5 minuten. Voeg mais en paprika toe en bedek met water.
    3. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes kopen.
    4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg dan de apartgehouden mais toe. Serveer de soep besprenkeld met wat harissa olie en verse basilicumblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren