Hazelnoot-marmercake

    Hazelnoot-marmercake

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een overheerlijke cake gemaakt met hazelnoten en cacao. Het bevat geen eieren, wordt gemaakt met olie en is dus helemaal vegan! Je kunt hele hazelnoten zelf malen met een hakmolen.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 125 gr bloem
    • 60 gr volkorenmeel
    • 150 gr suiker
    • 240 ml water
    • 60 ml zonnebloemolie
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1/2 eetlepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 125 gr gemalen hazelnoten
    • 2 eetlepels cacao

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem.
    2. Mix alle ingrediënten behalve de cacao in een kom.
    3. Schep 1/3 van het beslag in een andere kom en mix dit met de cacaopoeder.
    4. Schep het lichte beslag in de cakevorm en schep hierop het chocolade beslag. Ga met een mes door de lagen beslag heen, meng het iets door om zo een marmereffect te krijgen.
    5. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren