Jean's gemberkip-noedelsoep

    Jean's gemberkip-noedelsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    229 personen hebben dit gemaakt

    Verse gemberwortel geeft deze anders traditionele kippensoep wat extra pittigheid. Het kan in minder dan een half uur bereid worden, een lekker knusse maaltijd, vooral in de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 3 wortels, gehakt
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • snufje vers gemalen zwarte peper
    • 3 plakken gemberwortel
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 kipfilets, ontbot – gekookt en gehakt
    • 225 gr eiernoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de bouillon, wortels, selderij en zwarte peper in een grote pan en breng aan de kook over matig vuur.
    2. Doe ondertussen de gember, olie en kip in een bakpan en sauteer ongeveer 5 minuten over matig heet vuur; verwijder daarna de gember.
    3. Voeg de kip toe aan het bouillonmengsel, breng weer aan de kook en voeg dan de noedels toe. Kook op matig vuur nog ongeveer 15 minuten langer door tot de noedels en de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren