Pasta met kip, boursin en doperwten

    Pasta met kip, boursin en doperwten

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker pastagerecht dat jong en oud lekker vindt! Stukjes kip worden extra mals als je ze eerst met wat bloem bestrooit, en daardoor bindt de saus ook wat beter.

    Lientje Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 -3 personen

    • 250 gr penne pasta
    • 300 gr doperwten (uit de diepvries)
    • 1 kipfilet (ong. 200 gr), in blokjes
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 eetlepel bloem
    • scheut olijfolie
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 200 gr champignons, in kwarten
    • 1/2 pakje (=75 gr) Boursin® knoflook & fijne kruiden
    • flinke scheut kookvocht van de pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Kook de doperwten in ruim water gaar. Bestrooi de blokjes kip met peper en zout en een eetlepel bloem. Roer om.
    2. Bak ondertussen de ui glazig in een scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak rondom bruin aan. Voeg dan ook de champignons toe en bak even mee. Doe een half pakje Boursin erbij. Voeg een scheut kookvocht van de pasta toe om de saus wat te verdunnen. Laat op zacht vuur een paar minuten sudderen tot de kip helemaal gaar is.
    3. Schep de pasta op borden, verdeel de kip met saus erover en schep er wat doperwten bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren