Broccoli rijst

    Broccoli rijst

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Rijst met broccoli is een heerlijk bijgerecht en even wat anders dan normale witte rijst. Gebruik de stammetjes van de broccoli om met water te pureren en dan vervolgens de rijst in dit groene water te koken.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 broccoli
    • 2 eetlepels olie
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
    • 180 gr rijst (gewassen)
    • zout naar smaak
    • 1 citroen, optioneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snij de stammetjes van de roosjes en hak alles apart fijn.
    2. Meng de stammetjes met 250 ml water en pureer in een blender. Je hebt in totaal 475 ml groen water nodig, als je meer hebt, gooi de rest dan weg, als je minder hebt, vul dan aan met water.
    3. Bak de knoflook in de olie op medium vuur zachtjes in ongeveer 5 minuten, maar laat niet aanbranden. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee.
    4. Voeg de broccoliroosjes en het groene water toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is en drooggekookt.
    5. Schep de rijst door met een vork en pers er eventueel een citroen over uit vlak voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren