Elote: mais op z'n Mexicaans

    Elote: mais op z'n Mexicaans

    Voeg toe aan favorieten!
    12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mais is typisch streetfood in Mexico en je kunt deze maiskolven eenvoudig thuis maken. Perfect voor een vegetarische barbecue, of je kunt ze onder de grill maken als het weer niet mee zit. Bekijk de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 maiskolven, bladen en draden verwijderd
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 65 gr geraspte cotija kaas
    • 4 schijfjes limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:12min 

    1. Verwarm een barbecue voor op middelhoog vuur.
    2. Gril de mais op de barbecue tot het heet is en iets geblakerd, in 7-10 minuten, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.
    3. Haal van de barbecue en rol door gesmolten boter. Besmeer dan gelijkmatig met mayonaise. Bestrooi met cotija kaas en serveer met een schijfje limoen. Optioneel kun je de maiskolven ook nog bestrooien met zout en chilipoeder, zoals de meeste Mexicanen doen.

    Cotija

    Cotija is een harde, oude Mexicaanse kaas. Als je deze niet kunt vinden, kun je ook harde Italiaanse kaas gebruiken, zoals Parmezaanse kaas of Pecorino. Een stevige fetakaas werkt ook.

    Video

    Mais op z'n Mexicaans
    Mais op z'n Mexicaans

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren