Bonensalade met kip en pesto

    Bonensalade met kip en pesto

    2keer bewaard
    21min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    als ik een recept zie die mij wel lekker lijkt probeer ik het altijd uit en geef er dan een eigen draai aan. Familieleden zijn dan ook vaak een test panel. Wat lekker bevonden wordt schrijf ik op. Zo ook met dit recept.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gram sperziebonen
    • Handvol verse basilicum
    • Handvol amandelen
    • 1 teentje knoflook
    • 50 gram Parmezaanse kaas
    • 100 gram rucola sla
    • 150 gram gerookte kipfilet
    • 25 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Kook de bonen 5 tot 6 min, giet af en laat afkoelen.
    2. Doe in een mengbeker de knoflook, amandelen, basilicum, 30 gram parmezaanse kaas en de olie en maal dit tot een mooie gladde pesto.
    3. Snij de kipfilet in blokjes en doe dit in een schaal. Doe de afgekoelde bonen erbij en de rucola sla. Giet hierover de zelfgemaakte pesto en meng alles goed door elkaar. Garneer met de overige kaas. Eet smakelijk!
    4. Je kunt er eventueel ook 2 gekookte eieren in vieren bij doen. Deze staan niet bij de ingrediënten.

    Tip

    Zoals jullie kunnen lezen gebruik ik geen zout. Kipfilet is al zoutig van zichzelf dat ik dat niet nodig vind. Maar diegenen die veel zout gewend zijn kunnen dit eventueel in de pesto erbij doen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 17 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren