Vegan pompoen brownie

    Vegan pompoen brownie

    1keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke vegan pompoen brownie - het beste recept voor de herfst ooit. Zonder melkproducten en zonder gluten. Serveer met opgeklopte kokosroom of met pompoenzaadjes.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de pompoenswirl
    • 180 gr pompoenpuree
    • 20 gr kokosolie
    • 3 eetlepels sinaasappelsap
    • snufje nootmuskaat
    • snufje kaneel
    • Voor de brownie
    • 3 eetlepels lijnzaadmeel
    • 5 eetlepels heet water
    • 100 gr amandelmeel
    • 70 gr kokosolie
    • 1 eetlepel vanille extract (of de zaadjes van 1 vanilleboon)
    • 70 gr suiker
    • 3 eetlepels sinaasappelsap
    • 100 gr pure chocola, gesmolten
    • 50 gr pecannoten, gehakt
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • snufje gemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm van 23cm in.
    2. Voor de pompoenswirl:

    3. Pureer alle ingrediënten voor de pompoenswirl in een blender tot ene glad mengsel. Doe in een kom en zet in de koelkast.
    4. Voor de brownie:

    5. Meng in een kleine kom lijnzaadmeel en heet water. Laat een paar minuten weken.
    6. Meng amandelmeel, kokosolie, geweekt lijnzaad, vanille, suiker en sinaasappelsap in een blender. Voeg de gesmolten chocola toe en roer dan ook de pecannoten, bakpoeder, zout en peper erdoor. Haal het pompoenswirlmengsel uit de koelkast.
    7. Verdeel het browniebeslag in de taartvorm. Verdeel de pompoenmix hierover. Haal nu een mes door het mengsel, om zo een marmereffect te krijgen.
    8. Bak de brownie 50 minuten in de voorverwarmde oven. Bedek de vorm na 30 minuten met aluminiumfolie. Laat afkoelen voor je het aansnijdt. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren