Courgettecake met citroen

    Courgettecake met citroen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een ontzettend lekkere cake met courgette. Lekker licht en niet te zoet. Heerlijk bij de thee. Een geweldig idee om je courgette uit eigen tuin te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr courgette, geraspt
    • 150 gr suiker
    • 1 ei
    • 125 ml plantaardige olie
    • 200 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 theelepels citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakeblik in.
    2. Klop courgette, suiker, ei en olie samen in een kom. Meng in een andere kom door een zeef de bloem, zout, baksoda en bakpoeder; roer kaneel en citroenrasp erdoor. Roer het meelmengsel door het courgettemengsel tot het net gemengd is. Schenk het beslag in de cakevorm.
    3. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven tot een mes in het midden gestoken er schoon uit komt. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen voor je de cake omdraait op een rooster en verder laat afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren