Jeera gebakken rijst

    Jeera gebakken rijst

    7keer bewaard
    1uur


    46 personen hebben dit gemaakt

    In India heet komijn Jeera. Deze Indiase gebakken rijst is geurig en overheerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 200g basmati rijst
    • 600ml water
    • zout naar smaak
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 eetl komijnzaad
    • 5 zwarte peperkorrels
    • 1 laurierblad
    • 1 theel suiker
    • ¼ theel kaneel
    • snufje kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Was de rijst goed en laat het in gezouten water 30 minuten weken.
    2. Verhit de olie in een zware of anti-aanbak pan. Bak de uien tot ze donkerbruin zijn. Neem de uien eruit en zet ze opzij, maar bewaar de olie.
    3. Bak de komijn, peperkorrels en laurierblad een paar seconde in dezelfde olie.
    4. Giet rijst af, bewaar het water en voeg rijst toe aan de bakpan. Voeg de suiker toe en bak onder zachtjes roeren tot rijst lichtbruin is. Voeg de kaneel en kruidnagelen toe en roer. Voeg het opzij gezette water toe en breng aan de kook.
    5. Zet het vuur lager en kook afgedekt zachtjes door tot de rijst gaar is en het water verdampt. De rijst moet niet plakkerig zijn. Schep de uien erover en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren