Penne carbonara met sperzieboontjes

    Penne carbonara met sperzieboontjes

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn versie van pasta carbonara: penne pasta in een romige carbonarasaus, geserveerd met gekookte sperziebonen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr gedroogde penne
    • zakje pancetta / spekblokjes
    • scheutje olijfolie
    • 5 eidooiers
    • 100 ml slagroom
    • 125 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • 300 gr sperziebonen
    • zwarte peper uit de molen, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de penne al dente in gezouten kokend water (kijk op de verpakking voor de kooktijd). Kook de sperziebonen in ruim water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
    2. Bak terwijl de pasta kookt de pancetta in een beetje olijfolie krokant. Druk het een beetje stuk en zet aan de kant.
    3. Klop in een kom de eierdooiers en slagroom met de helft van de Parmezaanse kaas. Laat de penne als deze gaar is uitlekken en schep hem meteen om met de nog warme, krokante pancetta en het eierdooiermengsel.
    4. Voeg de gaar gekookte sperciebonen toe. Breng op smaak met flink wat zwarte peper uit de molen en voeg nog wat extra Parmezaanse kaas toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren