Red velvet cheesecake brownies

    Red velvet cheesecake brownies

    2keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn prachtige brownies! Smeuig en heerlijk, en een mooie roomkaasvulling die de smaak van cheesecake geeft aan een traditionele red velvet chocoladecake.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr boter, gesmolten
    • 200 gr suiker
    • 20 gr cacao
    • 2 eetlepels rode kleurstof voor voeding
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel azijn
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 grote eieren, losgeklopt
    • 100 gr bloem
    • 225 gr roomkaas
    • 50 gr suiker
    • 1 groot ei
    • 1/4 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in.
    2. Voor de red velvet brownie:

    3. Klop de gesmolten boter met 200 gr suiker in een grote mengkom samen; roer cacao, rode kleurstof, 1 theelepel vanille extract, azijn en zout er een voor een door en mix steeds door om klontjes te voorkomen. Mix 2 eieren door het beslag tot het goed is gemengd.
    4. Roer de bloem door het beslag tot het net gemengd is; schep ongeveer 60 gr van het beslag eruit en bewaar dit om later voor de topping te gebruiken. Schenk het resterende beslag in de vorm.
    5. Voor de cheesecake topping:

    6. Klop de roomkaas met een elektrische mixer tot het licht en luchtig is. Klop 50 gr suiker, 1 ei en 1/4 theelepel vanille erdoor en mix tot het goed gemengd is, in 3-4 minuten.
    7. Schep het roomkaasmengsel over het chocolademengsel in de vorm. Strijk glad met een spatel. Besprenkel nu het apartgehouden chocoladebeslag over de roomkaaslaag. Haal een mes of prikker door de bovenlaag om 'swirls' te creëren.
    8. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Laat helemaal afkoelen voor je de brownie in vierkantjes snijdt. Bewaar afgedekt in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren