Maismuffins

    Maismuffins

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maisbrood (cornbread) is populair in het zuiden van de Verenigde Staten en in dit recept wordt het in de vorm van muffins gemaakt. Het is meer cake dan 'brood', vergis je niet! Maar lekker is het wel! Je kunt het serveren met boter en honing. Dit recept is gebaseerd op een beroemd cornbread recept van een restaurantketen in de VS (Ivar's), waar je het als voorgerecht krijgt.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 315 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 30 gr fijngemalen maismeel
    • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
    • 1 theelepel grof zout
    • 3 grote eieren, op kamertemperatuur
    • 225 gr boter, gesmolten
    • 180 ml melk
    • 1 eetlepel maismeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een muffinbakblik met 12 papieren vormpjes.
    2. Klop bloem, suiker, maismeel, bakpoeder en zout samen in een kom. Klop in een andere kom de eieren los en klop de gesmolten boter en melk erdoor. Schenk het natte mengsel door het meelmengsel en schep door tot het net gemengd is.
    3. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi met in totaal 1 eetlepel maismeel. Bak de cakejes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Laat helemaal afkoelen, of serveer warm, met boter en honing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren