Jeera rijst

    Jeera rijst

    1keer bewaard
    20min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Jeera betekent gewoon komijn. Komijnzaden zijn leuk om mee te koken. Ze dansen door de hete olie in de pan. Ze geven een unieke smaak aan deze rijst. Serveer met je favoriete curry.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetl plantaardige olie
    • ½ theel komijnzaad
    • 200g basmati rijst
    • 400ml water
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een pan over matig heet vuur. Doe de komijnzaden hierin en bak ze aan tot ze bginnen te knappen. Laat ze niet verbranden of te donkerbruin worden. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee in de olie.
    2. Voeg water en zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager als het eenmaal aan de kook is en dek af. Laat 5 minuten afgedekt en op laag vuur koken en laat het dan nog 10 minuten afgedekt staan. Schep voor het serveren om met een vork.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren