Salade met boerenkool, quinoa en avocado

    Salade met boerenkool, quinoa en avocado

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Boerenkool, quinoa, rode paprika, komkommer, rode ui, feta en avocado, gemengd met een zelfgemaakte dijonmosterd-citroendressing. Door de boerenkool eerst te stomen wordt het minder bitter en de vinaigrette brengt de smaken mooi samen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de salade
    • 110 gr quinoa
    • 300 ml water
    • 1 bosje boerenkool, in hapklare stukjes gescheurd
    • 1/2 avocado, in plakjes
    • 70 gr komkommer, fijngesneden
    • 50 gr rode paprika, fijngesneden
    • 2 eetlepels fijngesneden rode ui
    • 1 eetlepel verkruimelde feta kaas
    • Voor de dressing
    • 60 ml olijfolie
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 1/2 eetlepel Dijonmosterd
    • 3/4 theelepel zeezout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng het water met quinoa aan de kook in een steelpan. Zet het vuur lager, dek af en kook zachtjes tot de quinoa gaar is en het water is opgenomen, ongeveer 15-20 minuten. Zet opzij.
    2. Doe de boerenkool in een stoommandje en zet op een pan met een 2,5 cm laagje kokend water. Dek af en stoom de boerenkool 45 sec. Leg op een groot bord. Schep hierop de quinoa, avocado, komkommer, rode paprika, rode ui en feta.
    3. Voor de dressing:

    4. Klop met een garde de olijfolie, citroensap, dijonmosterd, zeezout en zwarte peper in een kom tot het goed gemengd is; schenk over de salade.

    Video

    Salade met boerenkool, quinoa en avocado
    Salade met boerenkool, quinoa en avocado

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren