Eiercurry

    Eiercurry

    2keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een aromatische, snelle en makkelijke Indiase curry met hardgekookte eieren. Een goed recept voor een doordeweekse vegetarische maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, gesneden
    • 1 theelepel uitgeperste knoflook
    • 1/2 theelepel gemberpasta
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels tomatenpuree
    • 300 ml water
    • 1 eetlepel azijn
    • zout naar smaak
    • 4 hardgekookte eieren, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit olie in een grote pan op medium vuur. Voeg uien toe, roerbak tot het bruin is, in ongeveer 5 minuten. Roer de knoflook en gember erdoor. Meng koriander, komijn, kurkuma, chilipoeder en zwarte peper erdoor. Roerbak tot het geurig is, in 1 minuut. Voeg tomatenpuree toe, roer tot de curry dikker wordt, na ongeveer 4 minuten.
    2. Schenk water in de pan, breng de saus aan de kook. Roer azijn en zout erdoor. Doe de hardgekookte eieren erbij en warm door tot de smaken zich vermengen, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren