Courgette en mais

    Courgette en mais

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht van gele courgette en verse mais, roergebakken in boter en peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 maiskolven, schoongemaakt
    • 2 gele courgettes, in blokjes
    • 120 ml water
    • 30 gr boter, of meer naar smaak
    • 1 eetlepels gehakte verse peterselie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Leg de maiskolven in een grote pan en bedek met water met wat zout; breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10-15 minuten zachtjes gaar koken. Giet af en laat de mais afkoelen. Snij de maiskorrels van de kolf.
    2. Doe de courgette in een pan en voeg water toe. Kook in 5-10 minuten gaar. Giet af en doe terug in de pan.
    3. Roer boter, peterselie, zout en peper door de courgette; roerbak tot het warm is, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren