Verse tomatensaus voor pasta

    (12)
    1 uur 25 minuten

    Een perfecte saus voor pasta, gemaakt met verse tomaten. Serveer bijvoorbeeld op spaghetti en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 ml olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1,8 kilo tomaten, gepeld en fijngehakt
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg ui en knoflookpoeder toe; roerbak tot de ui glazig is, in ongeveer 5 minuten. Voeg tomaten, suiker, basilicum, peterselie en zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken, roer af en toe, tot de saus dikker wordt, in 1 tot 2 uur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties