Kip Stroganoff

    Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar. Snel klaar en super lekker!

    Martien22

    Limburg, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 halve kipfilets, in niet te kleine stukken
    • 50 gr boter en 1 eetlepel olie
    • 50 gr gerookt spek, in stukjes
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 125 gr champignons, in plakjes
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 1 teentje knoflook, gesnipperd
    • klein blikje tomatenpuree
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1 glaasje wodka
    • 200 ml slagroom of koksroom (o.i.d.)
    • Peper en zout
    • snufje cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de boter en de olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
    2. Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken.
    3. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, wodka (als je geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je dit weglaten) en room toe.
    4. Laat dit op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, in ongeveer een minuut of 5, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper.
    5. Voeg de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties