Courgetterolletjes met ricotta

    Courgetterolletjes met ricotta

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke en mooi hapje of voorgerecht in de zomer! Courgette wordt gemarineerd in olie en citroen en dan gevuld met een ricottamengsel. Bestrooi met sesamzaadjes of maanzaadjes voor serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 courgettes
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 250 gr ricotta kaas
    • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 theelepels gehakte verse peterselie (of basilicum of ander kruid)
    • sesam-, of maanzaadjes om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de courgette in de lengte in plakken met een kaasschaaf.
    2. Schenk de olie in een grote schaal; strooi er wat grof zout over en een scheutje citroensap. Leg de courgetteplakken in de schaal, dicht bij elkaar en bestrijk met wat meer olie, zout en citroen. Bedek met meer plakken courgette en herhaal zo vaak als nodig. Zet 10-15 minuten opzij om te marineren.
    3. Meng ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie in een kom; breng op smaak met zout en peper.
    4. Laat de courgettes uitlekken en haal met je vingers overtollige olie weg. Leg op een schoon bord.
    5. Schep een theelepel vulling op een uiteinde van de courgette en rol dan op. Zet ze op een serveerschaal.
    6. Bestrooi met sesamzaad of maanzaad en serveer.

    Ideeën

    Je kunt experimenteren met verschillende vullingen, voeg bijvoorbeeld kerriepoeder toe, of fijngehakte olijven. Rucolasla met gerookte zalm en ricotta is ook een heerlijke combinatie!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren