Glutenvrije chocoladecake met quinoa

    Glutenvrije chocoladecake met quinoa

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze quinoa-chocoladecake is vol van smaak en helemaal glutenvrij. Chocola in elke hap!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr afgekoelde gekookte quinoa
    • 170 gr gesmolten boter
    • 4 eieren
    • 80 ml melk
    • 1½ theelepel vanille extract
    • 250 gr suiker
    • 85 gr cacaopoeder
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • ½ theelepel zout
    • 85 gr chocolate chips
    • 60 gr gehakte pecannoten (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
    2. Pureer quinoa, boter, eieren, melk en vanille extract in een blender tot het glad is.
    3. Meng suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout samen in een grote kom. Roer het quinoamengsel erdoor en schep door tot het goed gemengd is. Schep chocolate chips en pecannoten erdoor en schenk het beslag dan in de vorm.
    4. Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren