Aziatische komkommersalade met pinda's

    Aziatische komkommersalade met pinda's

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Aziatische chili-knoflooksaus maakt deze makkelijke komkommersalade met lente-ui en pinda's lekker pittig. Je zou deze salade een dag vantevoren al kunnen maken, want het moet even in de koelkast staan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels natuurazijn
    • 1 theelepel suiker, of naar smaak
    • 1 eetlepel Aziatische knoflook-chilisaus
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1/2 theelepel rode chilivlokken (optioneel)
    • 2 komkommers, in de lengte doormidden en zaadlijsten eruit geschraapt, dun gesneden
    • 75 gr gehakte pinda's
    • 2 lente-uitjes, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olie in een kleine pan op medium vuur; roerbak de knoflook tot het zacht is en lichtbruin, ongeveer 5 minuten. Zet opzij om af te koelen.
    2. Klop azijn en suiker in een slakom tot de suiker is opgelost; voeg chili-knoflooksaus, vissaus, koriander, knoflook en chilivlokken toe en roer door. Meng de komkommerplakjes, pinda's en lente-ui toe en roer om. Zet minstens 1 uur tot een nacht in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren