Afghaanse tomatensoep (Aush Goshti)

    Afghaanse tomatensoep (Aush Goshti)

    22keer bewaard
    1uur30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht at ik eens in een restaurant en dit recept evenaart het. Het is een soep met citroensmaak en de heerlijke geur van dille. Een populair voorgerecht waar iedereen dol op is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 250 gr rundergehakt
    • 175 gr tomatenpuree
    • 1 liter tomatensap
    • 1 liter water
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en grof gesneden
    • 1 pakje (500 gr) fettuccine
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
    • 1 eetlepel (of naar smaak) verse koriander, fijngesneden
    • 1 theelepel chilipasta, of naar smaak
    • 2 theelepels vers citroensap, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de boter smelten. In ong. 10 minuten de ui bijna zacht bakken. Knoflook toevoegen en 1 minuut verder bakken. Gehakt toevoegen en gedurende 10-15 minuten braden tot het zijn roze kleur verliest. Regelmatig roeren zodat brokjes gehakt uiteen vallen. Tomatenpuree, tomatensap, water en kikkererwten toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper, mosterd, dille, koriander, chilipasta en citroensap. Aan de kook brengen en op een laag vuur in een open pan 30 minuten laten sudderen.
    2. De vlam hoger zetten en de pan zachtjes laten koken. Fettuccine toevoegen, het vuur matig hoog zetten en in ong. 10 minuten de fettucine gaar koken. Naar smaak chilipasta, zout of citroensap toevoegen. Als de soep te dik lijkt met een beetje water aanlengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RianneWiesjeKompier
    0

    - Gewaardeerd op - 24 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren