Griekse farro salade met feta

    Griekse farro salade met feta

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze salade in Griekse stijl wordt gemaakt met farro, een graan, en is een prima alternatief voor een pastasalade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 280 gr farro
    • 950 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel olijfolie
    • 1 theelepel zeezout, of naar smaak
    • 60 ml extra vergine olijfolie
    • 3 eetlepels vers citroensap
    • 1 eetlepel (Griekse) gemengde kruiden
    • 1 teentke knoflook, fijngesneden
    • 180 gr tomaat, in blokjes gesneden
    • 135 gr komkommer, in blokjes
    • 150 gr rode paprika, in blokjes
    • 125 gr rode ui, dun gesneden
    • 150 gr feta, verkruimeld
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 2uur15min  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Spoel farro met water af; laat uitlekkern. Doe de farro in een pan; schenk kippenbouillon erbij, tot minstens 2,5 cm boven de farro, voeg eventueel water toe. Roer 1 theelepel olijfolie en zeezout erdoor.
    2. Breng aan de kook; zet het vuur dan lager en laat zonder deksel in ongeveer 35 minuten gaar worden.
    3. Giet af, spoel af met koud water en laat helemaal afkoelen, in ongeveer 15 minuten.
    4. Klop 60 ml extra vergine olijfolie, citroensap, kruiden en knoflook samen in ene grote kom. Meng tomaten, komkommer, rode paprika, rode ui en fetakaas erdoor. Roer farro erdoor en meng tot het goed gemengd is met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Zet de salade minstens 2 uur voor serveren in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren