Zelfgemaakte banketstaaf

    Zelfgemaakte banketstaaf

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor zelfgemaakt deeg voor banketstaaf. Gebruik gekocht amandelspijs om te vullen, of maak ook dat zelf!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr bloem
    • 225 gr boter, koud
    • 120 ml water, koud
    • 340 gr amandelspijs
    • 2 eieren
    • 150 gr suiker
    • 1/4 theelepel amandelextract
    • snufje zout
    • 1 eiwit, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng koude boter of margerine door de bloem tot je een kruimelig deeg krijgt. Maak een kuiltje in het midden en voeg koud water toe. Meng goed samen tot een deegbal. Meng niet te lang door. Leg het deeg in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een bakplaat in.
    3. Meng spijs, eieren, suiker, amandelextract en zout.
    4. Verdeel het deeg in 4 delen en rol elk tot een strip van ongeveer 35 cm. Verdeel de vulling over het midden van de strips en rol dan op. Knijp de randjes dicht. Leg de strips 5 cm van elkaar op de bakplaat. Bestrijk met eiwit en bestrooi eventueel nog met suiker.
    5. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren