Romige tomatensaus voor pasta

    (1539)

    Een romige tomatensaus voor elke soort pasta. In ieder geval veel lekkerder dan een kant en klare pot pastasaus!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 eetlepels gedroogde basilicum
    • 3/4 theelepel suiker
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 120 ml slagroom
    • 15 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak ui en knoflook in olijfolie op medium vuur. Zorg dat het niet aanbrandt. Voeg tomaten, basilicum, suiker, oregano, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken tot het meeste vocht is verdampt. Haal van het vuur, roer slagroom en boter erdoor. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1539)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren