Ovenschotel met gehakt

    Ovenschotel met gehakt

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een heerlijke ovenschotel van gekruid gehakt met paprika, ui en selderij, bedekt met plakjes aardappel. Lekker met eventueel een salade en een glas rode wijn!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 wortel, geraspt
    • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 1/2 eetlepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 3/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • snufje kaneel
    • snufje gemalen kruidnagel
    • 4 eetlepels water
    • 1 of 3 eetlepels rode wijn
    • 1 runderbouillonblokje
    • 2 eetlepels room
    • 2 grote aardappels, geschild en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in.
    2. Bak het rundergehakt rul en bruin in en koekenpan op medium vuur. Haal het vlees uit de pan, laat het vet erin. Voeg olijfolie toe aan de pan en bak hierin de paprika, ui, wortel en selderij tot ze zacht worden.
    3. Doe het gehakt terug in de pan en breng op smaak met paprikapieder, zout, zwarte peper, cayennepeper, kaneel en kruidnagel. Voeg water en rode wijn toe en roerbak tot het goed heet is. Verkruimel het bouillonblokje over het mengsel en roer door tot het is opgelost. Haal de pan van het vuur en roer de room erdoor.
    4. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erover en bedek met de resterende plakjes aardappel.
    5. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de aardappels gaar en goudkleurig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren