Stoofpot met kidneybonen en mais

    Stoofpot met kidneybonen en mais

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Een combinatie van kidneybonen, mais en groene paprika vormt een overheerlijke vegetarische stoofpot, heerlijk met bruine rijst of quinoa. Garneer met verse koriander of peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, gehakt
    • ½ rode ui, gehakt
    • 1 groene paprika, ontzaad en gehakt
    • 1 eetl komijn
    • 1 theel mosterdpoeder
    • droge gemalen chilis naar smaak
    • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 (400g) blik kidneybonen, met vocht
    • 2 (198g) blik mais, met vocht

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote bakpan over matig heet vuur. Bak hierin de knoflook en ui tot ze zacht zijn. Roer de groene paprika erdoor en bak aan tot hij gaar, maar nog stevig is. Breng op smaak met komijn, mosterd, gemalen chilis, zout en zwarte peper.
    2. Voeg de kidneybonen (met vocht) en de mais (met vocht) toe aan de bakpan. Breng aan de kook, zet het vuur op matig en laat 20 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken. Dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren