Kidneybonen en rijst

    Kidneybonen en rijst

    3keer bewaard
    1uur


    216 personen hebben dit gemaakt

    Kidneybonen zachtjes gekookt met ui, paprika, knoflook, tomatenpuree en rijst. Een uitstekende eenpansmaaltijd. Kliekjes smaken lekker in een tortilla.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 groene paprika, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
    • 1 theel zout
    • 4 eetl tomatenpurée
    • 1 (400g) blik kidneybonen, uitgelekt, vocht bewaard
    • 200g ongekookte witte rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Sauteer de ui, groene paprika en knoflook. Als de ui glazig is, voeg dan het zout en tomatenpurée toe. Zet het vuur op laag en kook 2 min. Roer de bonen en rijst erdoor.
    2. Giet het bonenvocht in een grote maatbeker en vul aan tot 450 ml met water. Giet het in de pan. Dek af en kook op een lage stand gedurende 45 tot 50 min, of tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren