Kip paprikash

    Kip paprikash

    3keer bewaard
    40min


    363 personen hebben dit gemaakt

    Kip is in boter gebakken in de pan en opgediend met gesauteerde champignons en uien. Heerlijk Hongaars eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, ontveld en ontbot
    • 1 theel paprika
    • zout en vers gemalen peper naar smaak
    • 50g boter
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 500g verse champignons, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Sla de kipfilets met een vleeshamer tot 1cm dikte. Bestrooi beide zijden royaal met paprika, zout en peper.
    2. Smelt de boter in een braadpan over laag vuur. Plaats hierin de kipfilets, dek af en bak 10 min over matig vuur. Draai de filets om en leg de dungesneden uiringen en champignons in een laag op de filets. Dek af en bak nogmaals 10 min.
    3. Verwijder het deksel en roer de uien en champignons door de botersaus, zet vuur laag en bak zachtjes, onafgedekt, nog 5 minuten langer.

    Tip:

    Voor een echt Hongaars vleugje, serveer je er zure room bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren