Kolaches

    Kolaches

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur20min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een basis recept voor een traditioneel Tjechisch gebak, kolache. Het kan met verschillende vullingen gemaakt worden; in dit recept wordt je favoriete jam gebruikt. Ik gebruik het liefst goede kwaliteit abrikozenjam.

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 600ml warme melk
    • 10g droge gistkorrels
    • 100g suiker
    • 100g boter
    • 1 eetl zout
    • 2 eieren
    • 2 eidooiers
    • 800g bloem
    • 175g jam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Giet de warme melk over de gist en los het op. Voeg dan de suiker, boter, zout, eieren, dooiers en bloem toe. Roer tot alles goed gemengd is. Plaats het deeg in een goed geoliede kom en wentel het er in om. Dek af en zet op een warme plek. Laat ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
    2. Schep het deeg met een eetlepel en rol het in balletjes. Bestrijk deze met gesmolten boter, plaats ze op een bakplaat en laat ze rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
    3. Maak de ballen plat en druk er een kuiltje in met je duim. Vul dat met jam. Laat het rijzen.
    4. Bak op 190C / gasstand 5 voor 20 min. of tot ze lichtbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren